Дати на провеждане:  18– 21 Октомври 2018 г.
Периодичност:  Веднъж на две години
Поредност: 1-во издание
Място на провеждане: Интер Експо Център – София
Работно време:  18-20 октомври от 10.00 до 18.00 ч., на 21 октомври от 10.00 до 16.00 ч.
Достъп: 
с входни билети, печатни и електронни покани, онлайн регистрация, на 21 октомври (неделя) входът е свободен
Билет:
 7 лв.
Организатор: 
Интер Експо Център

 

Аутомотив Експо София e специализирано автотехническо изложение, което поставя акцент върху бързо развиващата се автомобилна индустрия и след продажбения сервиз в България. Аутомотив Експо София е изложение за новите технологии в автомобилостроенето, всички видове авточасти и компоненти, автосервизно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, услуги за сектора.

 

Аутомотив Експо София ще се проведе с подкрепата на Automechanika - най-голямото международно изложение в областта на автомобилната индустрия. Така през октомври 2018 година България ще се присъедини към привилегированата група страни в света, в които се провеждат изложения под бранда Automechаnika или подкрепени от Automechanika (supported by Automechanika). Брандът Automechanika се развива от 50 години и събира забележителните 21 000 участващи фирми и над 600 000 посетители. Получавайки доверието на Automechanika, още с първото си издание Automotive Expo Sofia ще се нареди в световния календар на автотехническите изложения.

 

Основен акцент извън представените на изложението продукти и услуги ще бъде Аутомотив Форум София, който се състои от четири елемента: Международна конференция, B2B платформа за срещи, Кариерно изложение и Зона на бъдещето. На Automotive Forum Sofia доказани мениджъри на глобални автомобилни компании ще представят най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа и България; представители на международни компании търсещи партньори в региона ще се срещнат с производителите на оригинално оборудване; специалисти от автомобилния и IT сектори ще се запознаят с актуални предложения за кариерно развитие; технологиите от утрешния ден ще бъдат демонстрирани на специално обособена зона.