Променяйки се за по-добро утре - Sensata Technologies, участник в Automotive Career Forum

Работейки в България повече от 20 години, хората и технологиите на компанията допринасят за по-безопасно, по-интелигентно и по-свързано бъдеще в автомобилния сектор

Трансформацията и промяната са начинът, по който Sensata Technologies прави бизнес. Sensata е водеща компания за индустриални технологии, която помага на клиентите да решават предизвикателства в автомобилната индустрия, тежкотоварните и офроуд превозни средства, промишлеността и аерокосмическата индустрия.

Нейните екипи в България работят с някои от най-големите производители на автомобили в света, за да създадат сензорни технологиите на бъдещето и да предопределят какви са възможностите в автомобилния сектор.

КУПИ БИЛЕТ >>

През последните години нейната инженерна и производствена сила се насочи към управление на договори както за традиционните двигатели с вътрешно горене, но и новите електрически / хибридни модели автомобили. В много случаи проектите се управляват изцяло в рамките на България - от първата идея до разработването на крайния продукт. Фокусът им е да сътрудничат с клиентите за разработване на хардуерни и софтуерни решения, необходими за по-чисти, по-ефективни и по-безопасни превозни средства.

Инженерните екипи на компанията са изправени пред комплексни предизвикателства, за които се предлагат умни решения. Крайната им цел е да подкрепят  клиентите да станат по-устойчиви и да променят света към по-добро.

Визията на Sensata е, че всички нейни продукти ще подобрят безопасността, ефективността и комфорта на милиони хора всеки ден. Научете повече на www.sensata.com.

Дни на отворените врати в Sensata

Една от популярните практики на Sensata Technologies, насочваща младите хора в професията, са Дните на отворени врати, които много университети, а и представители на бизнеса организират. От началото на годината компанията отвори вратите в своите три локации за близо 200 студенти и ученици.  Събитие, което се провежда всяка пролет и есен вече повече от 10 години, с цел да предостави директна информация за дейността на компанията и да улесни вземането на професионално решение от младите хора. Гостуващите успяват да се запознаят с дейността на Sensata в България, както и по света, и да се разходят из производствените отдели, за да усетят динамиката на работното място за над 4000 служители.

“Технологичната стълба” не е просто изкачване, а цяло пътешествие

Една уникална вътрешна програма за кариерно развитие става неразделна част от инженерната култура на световния технологичен гигант Sensata Technologies, които разработват множество иновативни продукти и решения в автомобилната индустрия (но и не само). В същината ѝ са специално избрани служители, които съставляват технологична лидерска общност. С всяка година все повече и повече сътрудници се номинират по определени критерии и те, заедно с другите, поемат катеренето по технологичната стълба. Програмата всъщност е кариерна пътека за отделни служители, която дори може да завърши с длъжността вицепрезидент на компанията.

“Стълбата“ е създадена да насърчава, признава и възнаграждава най-добрите таланти в Sensata. Но и да гради лидерски умения в хората. Принципът на подбор е ясно дефиниран – трябва идеите и работата ти да имат принос към резултатите на компанията; да поддържаш добри взаимоотношения с екипа си, както и с други екипи, които въвличаш в реализирането на проекти; да работиш върху развитието на имиджа на компанията извън нейните граници. И разбира се, да бъдеш иновативен. Да мислиш различно, визионерски, лидерски. Да се стремиш да оптимизираш дори най-трудните процеси, защото технологията изисква различна перспектива.

И да, имаме българско представителство в глобалния Technical Ladder екип на Sensata - 12 специалисти от екипа на Sensata Technologies в България са част от глобалната инженерна програма. Понеже искахме да разберем повече по темата директно „от кухнята“, се срещнахме с Валентин Григоров, Design Engineering Manager High Voltage (ръководител инженерен дизайн продукти високо напрежение), който е в компанията от 17 години и е част от най-високите нива на този глобален екип, т.нар. Senior Members Technical Staff.

Тази година в номинациите влиза и Желязко Ангелов, Mechanical Design Engineer (инженер по механичен дизайн). Той е примерът за това, че е възможно да стартираш с нулев опит, само с теоретични знания и кратка практика, а да стигнеш до най-високите професионални нива, които инженеринг компанията предлага в световен мащаб.

Повече за тяхната история можете да прочете в https://manager.bg/tehnologichnata-stalba

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>