Величествен, бърз и задвижван от електричество – болидът от Formula E, който компания АББ ще представи

Болидът от Formula E е бърз, екологичен, защото се задвижва изцяло от силата на електричеството, дизайнът му е без аналог и разбива на пух и прах всички приети представи

Той е бърз. Той е екологичен, защото се задвижва изцяло от силата на електричеството. Дизайнът му е без аналог и разбива на пух и прах всички приети представи. И сякаш идва от бъдещето. Това е болидът от Formula E, който компания АББ ще представи по време първото издание на Аутомотив Експо София, в Интер Експо Център, от 18 до 21 октомври.

Да, наистина, най-новият болид от Формула Е идва в България. Той е второ поколение електрически болид, който ще влезе в състезание за първи път през декември в Саудитска Арабия.

Изключителните показатели

Вече казахме, че болидът се задвижва само от електричество. А сега може би ще поискате да разберете какви са техническите му характеристики. Е, подгответе съзнанието си предварително, защото данните са умопомрачаващи! Максимална скорост – 280 км/ч, ускорение от 0 до 100 км/ч – 2.8 сек. И всичко това е постигнато от изключителната машина с дължина 5160 мм, широчина 1770 мм и височина 1050 мм. Болидът тежи 900 кг (заедно с батериите и пилота си). Максималната мощност е 250 KW; също толкова е и максималната регенерация на мощността. Освен чрез невероятната аеродинамична фома, стабилността на болида е осигурена и от специално разработените за него 18-инчови гуми MICHELIN.

„АББ и Формула Е водят бъдещото на електрическата мобилност - лидерът в бързата зарядна инфраструктура за електромобили ABB и първият в света изцяло електрически клас моторни спортове Formula E влязоха в партньорство, за да начертаят бъдещето на електрическото придвижване“, коментират от компания АББ. Компанията движи бързата зарядна инфраструктура в България и благодарение на своите стратегически партньори в страната, над 23 бързи зарядни станции могат да бъдат използвани за бързо зареждане по пътищата на България. Очаква се броят им да надмине 35, до края на годината.

Всички тест-драйв електромобили, по време на изложението Аутомотив Експо, ще се зареждат с бързата зарядна станция Terra 53 на АББ, която е добре позната на притежателите на електромобили. Тази зарядна станция осигурява бързо зарждане на батерията на колата и е важна стъпка към развитието на по-достъпната инфрастурктура и повече електромобили в България.

В рамките на Аутомотив Експо София, компания АББ ще представя своите продукти и услуги в зала 2, щанд А5.

Всички новини за изложението ще откриете тук.

Всичко за събитието за болида от Formula E, който компания АББ ще представи, ще откриете тук.

 

КЪМ ВСИЧКИ НОВИНИ >>